• Novinky

            • Výsledky školského kola chemickej olympiády kategórie E a F

            • Dňa 24.01.2013 vyskúšali svoje vedomosti, schopnosti a zručnosti farmakológovia z 3. a 4. ročníka pri riešení úloh CHO. Úlohy CHO pozostávali z teoretickej časti a z praktickej úlohy.

              Výsledky:

              1. Matošová Miroslava IV.C
              2. Skirčáková Dominika IV.C
              3. Tkáčová Kristína III.B
              4. Petrová Alexandra III.B
              5. Marcin Peter IV.C

              Stanislav Ivanko

            • O formách (liekových)

            • PharmDr. Ondrej Sukeľ, viceprezident Slovenskej lekárnickej komory, prijal naše pozvanie a dňa 16. 11. 2012 nám prišiel porozprávať o moderných liekových formách.

              Prednáška s besedou sa uskutočnila v rámci hodiny farmakológie. Privítali sme, že to neboli len samé múdrosti povyťahované z kníh – dozvedeli sme sa, čo všetko predchádza tomu, aby sa v lekárňach objavili nové účinnejšie liečivá, ktoré pomáhajú ľuďom v boji s chorobami.

              Akcia bola pre nás inšpiráciou a mnohým z nás pomôže rozhodnúť sa pre pokračovanie na vysokej škole. Bude to farmakológia alebo chémia? Aj my raz chceme objaviť niečo nové.

               

              Alexandra Petrová, žiačka III. B SPŠCHaP

            • Imatrikulácia prvákov

            • Na utorok, 23.10.2012 sme sa všetci tešili, lebo prišiel náš deň "D"  Imatrikulácia prvákov ("uchaľák").
              Štvrtáci sa na nás pripravovali od začiatku októbra a vymysleli nám bohatý program v zaujímavom prostredí - na FARME. Atmosféru umocnila výzdoba (seno, tekvice, ovocie), oblečenie štvrtákov (montérky, topánky, klobúky) a country hudba.
              S pokreslenými tvárami a upravenými vlasmi sme sa pobrali na pódium, kde sme najprv museli sľubovať to, čo nám štvrtáci pripravili.
              Okrem všeliakých informácií, ktoré nám moderátorka povedala o farme sme absolvovali rôzne úlohy k téme FARMA a tých, ktorí ich nesplnili čakal trest. Hoci domov sme nešli v najlepšom stave, (pokreslená tvár, med a múka na tvári) odchádzali sme plní zážítkov a nových priateľov.
              Vďaka patrí všetkým, ktorí sa na príprave imatrikulácie podieľali.
               
              Fotografie z imatrikulácie si môžete pozrieť v  galérii Imatrikulácia prvákov.

              Michaela Barlášová, 1.A

               

            • Moje dojmy z výletu...

            •              Dňa 18.9.2012 sa uskutočnil školský výlet do Vysokých Tatier ( Štrbské Pleso – Predné Solisko ).

                            Hoci sme museli skoro  ráno vstávať, oplatilo sa. Zažili sme cestu vlakom, neskôr zubačkou a nakoniec sedačkovou lanovkou. Čakal nás výstup na Predné Solisko(2094 m.n.m) Po namáhavej túre sme si na vrchole s radosťou zakričali: „Hurá, zvládli sme to !“

                            Plní zážitkov sme sa vrátili domov s pocitom, že bolo výborne a že takéto dni by sme chceli mať častejšie.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Michaela Barlašová, žiačka I.A

            • Zmena bankoveho spojenia v jedalni

            • Oznamujeme všetkým stravníkom v školskej jedálni SPŠCHaP, že došlo k zmene čísla stravovacieho účtu.

              Nové číslo:
              894 168 5001/5600          

              Banka Dexia
              kód banky: 5600

            • Medzinárodný deň mlieka

            • V týchto dňoch sa slávi Medzinárodny deň mlieka a takisto aj naša škola sa na túto slávnosť pripravila. Pre žiakov všetkých ročníkov sme pre žiakov pripravili na počesť tejto oslavy rôzne súťaže, ktoré sa týkali mlieka a mliečnych výrobkov.

               

              Fotogaléria .....

            • V dňoch 18. a 19. apríla 2011 sa žiaci Róbert Švec a Martin Čopko zúčastnili v Prahe na Medzinárodnej konferncií pod názvom „Kecejme do toho – strukturovaný dialog mládeže“. Projekt Kecejme do toho - štruktúrovaný dialóg mládeže sa snaží podporiť participáciu mladých ľudí na národnej a európskej úrovni v témach, ktoré sa mladých ľudí priamo týkajú. Hlavnou myšlienkou je že aj mladý človek by mal mať možnosť vyjadrovať sa k tomu, čo sa ho dotýka a jeho hlas by mal byť vypočutý aj na politickej a odbornej úrovni. Zvolenými témami boli spoplatňovanie vysokého školstva, štátnej maturity, legalizácia marihuany, sexuálna výchova na školách, podpora mladých rodín, šikanovanie a kyberšikana. Ďalej prebiehali diskusie na tému zamestnanosť a zamestnateľnosť mladých a to ako na lokálnej, štátnej aj európskej úrovni. Boli tam zastúpení predstavitelia Národného parlamentu detí a mládeže, Rada mládeže Slovenska, Parlament mladých mesta Humenné, Česká národná agentura Mládež, Zastúpenie Európskej komisie v ČR a Zástupcovia ministerstiev, klubov politických strán a mládeže.

               

              Róbert Švec, Martin Čopko

              Fotogaleria tu ...

          • Euro Direct
            • Euro Direct

            •  

              Dňa 14.4.2011 sa naši študenti 3. ročníka Technického lýcea (Ongrady Michal, Maroš Milčík, Miroslava Kondrátová) zúčastnili regionálneho kola súťaže o EU pod názvom „mladý Európan“. Táto súťaž sa konala pod záštitou informačného centra Europe Direct v Trebišove na MO. Súťaže sa zúčastnili 3-členné družstvá z 10-tich SŠ. Naši žiaci sa nestratili a obsadili pekné 4. miesto pri čom im chýbal 1 bod, aby boli bronzoví. Táto súťaž je určená pre žiakov 3. ročníka SŠ a naša škola sa jej zúčastňuje už 5 rokov. Verím, že na budúci rok budeme úspešnejší.

              Ing. Dana Ongradyová

               

              Fotogaléria